De Opel Kadett B Coupe Rallye.

Tja, de Opel Kadett, jaren lang het bekende gezicht naast de VW Kever in het dagelijkse straatbeeld. Eerst de “A” Kadett, en ergens in 1966 kwam de “B” Kadett, nog voorzien van smalle achterlichten en ook al kort daarop de “kiemen” Kadett, de eerst coupe eigenlijk wat vandaag de dag zeer zeldzaam is. De “B” Kadett werd wat moderner, althans, de achterlichten werden groter en hier en daar wat meer extra’s en zo kwam ook de Kadett Coupe in spectaculaire rallye uitvoering, voor Amerika was er zelfs een 1900 motor beschikbaar in een lichte carrosserie, dat was voor toen echt uniek te noemen.

Geliefd was de Kadett zeker, in Duitsland werden er diverse wedstrijden mee gereden en was dan ook een gewild tuning object voor bedrijven zoals Irmscher, Steinmetz en later ook in Nederland door Jetten. Tegenhanger de VW Golf I kwam in 1974, toen was net de Kadett “C” op de markt, een echte concurrent in die tijd. De hedendaagse “Kadett” noemen we nu de Opel Astra, de Golf heeft altijd haar naam behouden. Opel wilde toen van haar “legernamen” af, we kenden immers de Admiraal, Diplomaat, Kapitan en met het wegvallen van de verkoopsuccessen werd het roer omgegooid en zodat Astra, Vectra, Calibra en weer later Isignia, Mokka etc, als namen verschenen. 

Gelukkig, nadat GM Opel heeft losgelaten, gaat het de goede kant op met Opel, in eerste instantie bang voor Peugeot misschien, maar de verkoopcijfers en mooie modellen gaat het weer de goede kant op.